2010. június 10., csütörtök

Eredmény 2010 második negyed év, 1 rész

Jó hírem van! Ma hallottam a múlt hétfői vérvétel eredményeit. A CD4 számom 608-on volt, de ami még jobb, hogy a CD4% tovább emelkedett 39%-ra. Egy negatív embernél a CD4% 40 körüli, úgyhogy ez alapján mondhatom, hogy az immunrendszerem akár olyan mint egy nem-fertőzött emberé. Vírusszámot még nem tudtak mondani, mivel kissé le vannak maradva ezzel a teszttel. Lehet, hogy jövő hét csütörtökön lesz meg.

Egyébként abszolút nem bántam meg, hogy átálltam Kaletráról Prezistára. Abszolút nem veszek észre mellékhatásokat. A Kaletránál azért néha volt egy kis ilyen vagy amolyan...

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

hello, és milyen gyógyszereket szedsz és mennyit??

Rapi Ducca írta...

Ez tök szuper! Ehhez a vírusszám is kutyaszar lehet, feltehetően az is a nem fertőzöttek értékeit közelíti. Te már gumi nélkül se vagy veszélyes:)

Independence írta...

@Névtelen: Szia Névtelen, naponta egyszer szedem a gyógyszereimet. egy tabletta Kivexa, egry Norvir kapszula és 3 Prezista tabletta. Ez utóbbi 2-re csökken, mivel más dózisben elérhető lett/lesz a Prezista.

Independence írta...

@Rapi Ducca:
Köszönöm ;-) Vírusszám még nincs, de nem hiszem, hogy valamilyen nagy gond lenne azzal a számmal. Bízom benne, hogy méréshatár alatti lesz. :)
Én most más szempontból vagyok veszélyes... 97 kg-nál tartok most... a tavalyi mélypont (78 kg) után elég nagy hízást csaptam le ;-)

hpeter írta...

szuper hogy igy hat a gyógyszer, és tekintélyes a sulygyarapodás is, ugy látom a libazsir savanyukáposzta megteszi a hatást..most látom hogy én irtam névtelenül..szoval én voltam

Independence írta...

Nem nagyon tudom a libazsirra vagy a savanyúkáposztára fogni a sulygyarapodásomat... inkább arra, hogy egy ideig zabáltam és ne mozogtam ;-)

Névtelen írta...

97 kg?? hát, nem kevés...de a gyógyszerkombináció is elég húzós kezdetnek: 2 NRTI+ 2 PI. Mi volt az oka, hogy ilyen erős lökéssel kellett indítani? Biztos nem csak a magas vírusszám miatt.
De amúgy a CD4 jó, csak ne legyen mellékhatás, mert hát 2 PI, és az abacavir az nagy löket.

Névtelen írta...

Most olvasom, hogy eleve 2 NRTI+1 NNRTI-vel kezdtél, aztán a Stocrin miatt lett 2 NRTI+2 PI. Olvasom, hogy a 2 PI az Kaletra, ami kezdetnek valóban erős, pontosan azért, mert nem jók a mellékhatásai, ahogy Te írtad. Aztán átálltatok darunavir+norvirra, ez már tényleg enyhébb...kíváncsi leszek, mivel ez átmeneti kombináció, és visszatértek majd az eredetire, hogy mit kapsz NNRTI-ként, ugyanis Viramune-t már nemigen, hiszen az csak 250 alatti CD4 esetén jön szóba (a gyógyszer szedésének kezdetekor értve). Stocrin kilőve. Delavirdine nálunk nem elterjedt, csak a gyerekeknél...több NNRTI nincs. Az is lehet, hogy 2 NRTI+1 PI, vagy 3NRTI-t kapsz. Majd írd meg!

Independence írta...

@Névtelen: a 97 kg a magasságomhoz nem nagy túlzás, szerencsére ;-)

A Norvirból csak 100 mg-ot szedek a darunavir mellé, hogy ezzel lehetővé tegyük, hogy a darunavirt naponta egyszer szedjem. A Norvir (ritonavir) egyrészt a bél fejti ki hatását, de a legfőbb hatása, az, hogy a májban az egyik enzímet blokkolja. Ez a CYP 3A4 enzím egy emzím csalábhoz tartozik, ami a májban méregtelenítést végez.

A kombinációmban csak egy PI van jelen, mivel a 100 mg-os Norvir nem elég ahhoz, hogy kifejtse a Norvir az antiretrovírális hatását. Ahhoz egy 1200 mg-os Norvir adag kéne, aminek eléggé durva mellékhatásai lennének.

Egyelőre nem tervezünk gyógyszerváltást. Ez a kombináció nekem nagyon jól bejönn. Nem tapasztalok mellékhatást és nincs problémám a kombinációm szedésével. :-)

Névtelen írta...

Hát ha 200 cm felett van a magasságod, akkor jó a 97 kg, de ha csak 190 cm magas vagy, akkor bizony kissé túlsúlyos.

A Norvir és a Darunavir is PI-k, nem értem, hogy miért csak 1 PI-t szednél akkor? Hatóanyagot nézve kettőt szedsz, de adagra nézve már nem, ugyanis az 1200-es helyett csak 100-sat szedsz. De azt mondták, hogy ez csak átmenetileg lesz így, kíváncsi vagyok mire álltok át. Annak viszont örülök, hogy nincs mellékhatás, pedig a Norvir nem egy hálás hatóanyag...
Csak így tovább, minden jót!

Independence írta...

@Névtelen: magasságom 198 centi, úgyhogy épp határeset... :-)

A Norvir PI-ként csak a 1200 mg-os dózisban működik, a 100 mg-os dózisban csak serkenti a darunavir hatását (angol hivatalos kifejezés: pharmacological booster). Egyébként az egyik gyógyszergyártó most dolgozik egy alternatívon a Norvirra. Ez az alternatíva cobicistat név alatt fut. Ez most második fázisban van, úgyhogy még egy pár év mire ebból lesz valami.

Egyébként a Kaletra volt átmeneti kombináció, a jelenlegi Kivexa, darunavir/r most egyelőre a kombinációm lesz. Remélem sokáig ez lesz, mivel nekem nagyon bejönn ez a kombináció.

Névtelen írta...

Ja, hogy a Norvirt boosterként szeded! Akkor ezt mondd!:)
A lényeg, hogy a kombináció hatékony és mellékhatás sincs egyelőre.