2008. szeptember 8., hétfő

Tünetmentes?

A múlt heti szünet nem annak tudható be, hogy meguntam volna a blogomat. Inkább egy kombinált munkatöbblet és influenza, amihez egy gyomorrontás párosult. Nagyon úgy tünik, hogy nem úszom meg az influenzát, bármikor Hollandiába jövök. Az éjjel 13 órát aludtam egyfolytában. Ma reggelre nagyából rendbe is jöttem, láz elmúlt, még csak néha kicsit szédülök. De bízom benne, hogy az is hamarason el fog múlni.

Ez egyébként emlékeztet egy beszélgetésre, ami már egy ideje lezajlott. Abban a beszélgetésben a tünetmentes időszakról volt szó. Az illető arra az időszakra gondolt, a fertőzés és egy AIDS definiáló betegség fellépése közötti időszakra. Akkor mondtam neki, hogy nincs olyan, hogy tünetmentes időszak. Mindenkinél fellép valamilyen tünet, nagy, kicsi, sok vagy kevés, de minden fertőzöttnek vannak tünetei.

Ráadásúl, ez a kifejezés, hogy tünetmentes időszak, szerintem veszélyes. Beszéltem már több fiatal sráccal, akik épp ez a kifejezés miatt azt hiszik, hogy ha megfertőzödnének évekig nem lesz semmi bajuk és épp úgy élhetik az életüket mint azelőtt. És akkor majd valamikor gyógyszeres kezelésre szorulnak, de az se okozz majd komoly gondot, csak annyit, hogy naponta egyszer vagy többször be kell majd venniük a gyógyszereket.

5 megjegyzés:

hpeter írta...

szia, én még uj vagyok a blogodban. te még szedsz gyógyszert ha jol olvasom, ugye?:)

hpeter írta...

bocs, ugy értettem, hogy még NEM szedsz gyógyszert:)ugye?

Independence írta...

Még nem szedek gyógyszert, de már tervben van véve, hogy most őszkor elkezdem. Én októberrre gondolok, amire a fődoki gondol, még nem tudom... Október 3-án fog majd kiderülni... :)

hpeter írta...

annyira romlottak az eredményeid?ha van kedved emailban is beszélhetünk..én a barátomon keresztül vagyok érintett.

Independence írta...

nem az eredményeimmel van a gond, hanem a bőrömmel van gond. Elég rendesen előjött az ekcémám és ez a HIV fertőzésnek tudható be.

Szívesen emailezek, ha gondolod :-)