2007. június 27., szerda

Ma kórház


Készülődök kórházba menni a könyökömmel. Tegnap a haziorvosomtol kaptam beutalót az ortopéd sebészhez, mivel nagy valószinűséggel le kell szívni a felesleges folyadékot a könyökömböl. Gyógyszert is kaptam tegnap, egy gyulladás csökkentő szert. Annak tegnap óta volt azért hatása, de mivel elég nagy volt a duzzadás, meg szeretném mutatni a könyökömet a sebésznek. Mivel attol félek hogy úgy is sokáig kell majd várni, viszem magammal a francia könyveimet is. Legalább lesz időm egy kicsit tanulni ott. Általában minden rosszban valami jó is rejlik. Csak néha nagyon jól kell keresni mi lehet az a jó. Vagy, a másik lehetőség, hogy csak sokkal később jönn rá az ember mi is az a jó, ami el volt rejtve a rosszban. De egy dolgot mindenképp tudok már mondani: nagyon, de nagyon viszket a könyököm környéke, úgyhogy már elkezdődött a javulás. Na, szaladok...

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia,

Egy nagy kalappal a vizsgádhoz, szorítok, hogy sikerüljön. A házidoki tudja, hogy mi az elsődleges betegséged?? Nem olyan rég Shivánál feszegették ezt a témát, nagyon heves kirohanások voltak.

k

Independence írta...

Szia K,

A házidokim (még) nem tudja mi az elsődleges betegségem. Nem hiszem, hogy nagy probléma lenne belőle, ahogy ismerem Őt, de most inkább még nem feszegetném a témát. Majd eljönn annak is az ideje hogy el fogom neki mondani, de mivel az immúnrendszerem még elég jó állapotban van, szerintem még nem is szükséges, hogy tudjon róla. Persze, az lenne az ideális helyzet ha normálisan lehetne a témárol beszélni a háziorvossal, sőt ha a háziorvos is fel tudná írni a HIV elleni gyógyszereket, ahogy Németországban és Hollandiában előfordul. De sajnos itt Magyarországon még nem itt tartunk... De bízom benne, hogy idővel itt is meg fognak változni a dolgok. És a HIV-fertőzés is egy téma lesz amit rendesen, nyugottan meg lehet beszélni a hozzáértő háziorvossal.

Névtelen írta...

Hát bizony még nem itt tartunk és szerintem még jó néhány évnek el kell telnie ahhoz, hogy ez be is következzen. De mit is várunk abban az országban ahol a felnőtt lakosság jelentős része - pontos számokat nem tudok - nem törődik az egészségével.
Egy holland emlék amiről nem szóltam, hogy amikor kint voltam Amszterdamban - közel a Dam térhez - 2 fiatal élénk piros pólóban szórólapokat osztott, hogy felhívja az AIDS-re a figyelmet, itthon érdekes módon ilyen dologgal még nem találkoztam. Fura, hogy ezzel is előbb találkoztam nyugaton, mint itthon.
:( Ez a magyar struccpolitika nem vezet majd sok jóra, ráadásul a társadalmunk előregedőben van.
Sorry, hogy ennyit írtam.
k

Independence írta...

Semmi gond, annyit írsz ammenyi jól esik Neked :-)

Névtelen írta...

Én átmentem egy másik háziorvoshoz, aki tudja, a Lászlóban ajánlották. szerintem jobb ha tudja az orvos.
B.