2007. május 10., csütörtök

2007 második negyedéves eredmény


Most érkeztem az irodában. Ma reggel voltam a főorvosnál az április 23.-ai vérvétel eredményeiért. A buszom ma reggel dugóba került, úgyhogy negyed órát késtem, de szerencsére nem volt nagy gond. Az orovosom szerint a leleteim jók voltak, csak aggódik a vírusszámom miatt, mivel kicsit magas. Az eredményeim: CD4-szám: 729, 29,5%-al. A vírusszám pedig 443 000 lett. A múltkorihoz képest esett a CD4-szám, enyhén emelkedett a százalék és ugrott a vírusszám. Hogy ne kelljen visszakeresnetek a múltkori (januári) számot: CD4: 962, 29%. Az előző vírusszám 2006 novemberében állapították meg 238 000-en.


Az orvosom azt is mondta hogy kiváncsi hogy meddig bírom ezt a magas vírusszámot. Majd meglátjuk. Annó az volt a tervem hogy minél tovább gyógyszer nélkül szeretném kibírni. De mostanábban azért észre veszem hogy hamarabb fáradok. Hiába, ez a vírus olyan hogy idővel kikészíti a szervezetet, kifárasztja. Nem hiszem hogy az eredeti tervemet bírom tartani (10 év), de majd meglátjuk hol lyukadok ki.


Egyébként feltünő hogy mióta abba hagytam az édesgyökértea ivását, a vírusszám is felment. Novemberig minden nap szinte egy liter édesgyökér teát ittam és a vírusszámom 238 000 volt. Megfontolandó hogy a következő randimig a dokival megint az édesgyökérteát igyam.
Útközben már a gyógyszereken is elgondolkoztam. A Lariam tapasztalataim után, minden áron kerülném a Stocrint, mivel annak is vannak olyan mellékhatásai hogy paranoiát okozhat meg ilyen finomságokat. Egyenlőre csak erre a gyógyszerre mondanám azt hogy inkább ne.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

talán majd lemegy a virusszam, megint igyal sok teat :-) a cd4 meg a % eleg jonak tunik.
mennyi volt az elejen a virusszamod?
en is ma voltam a Laszloban!
B.

Independence írta...

Azon gondolkozom hogy hozok be teát magammal... ;-) Majd három hónap múlva kiderül mi lesz... ;-)

Az első vírusszámom 92 000 volt.

No... hogy hogy mindig ott vagy amikor én, B.? ;-)

Névtelen írta...

úgy tűnik, hogy együtt járunk a Lászlóba :-))
azt nézem, hogy tök jól stagnál a CD4-ed, még ilyen relative magas vírus mellett is, ez tök jó! Hajrá, csak így tovább, és igyál sok gyóggyökért :-))
Különben érdekes, hogy mindenkinél mennyire másképp alakulnak ezek az értékek, és az egész lefolyása. talán a számokból sem lehet igazábol semmilyen következtetést levonni... vagy leglábbis csak fenntartással.
B.

Névtelen írta...

én mindig írigyen nézem ezeket szép magas cd4 számokat...
én oda voltam meg meg vissza, amikor 500 fölé ment :))
viszont cserébe jó alacsony a vírusom...
valamit valamiért :)))

nos, a magas vírusod attól is lehet, hogy hajtod magad mint az állat és szinte folyamatos stressz alatt vagy a meló miatt...
és mint tudjuk a stressz az egyik legnagyobb ellenségünk...

Névtelen írta...

a sressz tényleg jelenthet valamit és nagyon nagyon nagy csoda, hogy ilyen magas vírus mellett ennyire jól működik az immunrendszer, a majdnem 30%-os százalékos arány különösen nagyon jó eredmény.
Hogy mikor fertőződhettél, azt igazándiból te tudod, de 10 évig gyógyszer nélkül kihúzni nagy teljesítmény. Ahányan vagyunk annyiféleképpen zajlik le a fertőzés. Pl. ismerek olyat akinek viszonylag alacsony vírusszáma van/volt, viszont ez az alacsony vírusszám is jól legyengítette az immunrendszerét. És egy extrém példa, ismerek olyat is, aki milliós vírusszámmal is szépen megvolt, na mindegy, sosem a számokból kell tanulni a betegséget

Independence írta...

Szia névtelen, a mostani tudásom alapján, annyit tudok hogy valamikor 2004 karácsony környékén fertőzedtem meg. Lassan 2,5 éve...

Névtelen írta...

Igen, ezekből is látszik, hogy a számok nem jelentenek mindent, és mindenkinél máshogy van.
most beszéltem valakivel, aki 20 éve + és nem szed még mindig gyógyszert, és van 1000 db. virusa...
B.

Névtelen írta...

B-nek igaza van, annyiféle lefolyás van, hogy éppen ezért nehéz egyértelmű dolgokat leírni a HIV-ről, hiszen még az sem teljesen világos, hogy miért évekkel,évtizedekkel később tör ki a betegség. Aki 20 éve fertőzött és 1000 a vírusa, nos ő long term non progressornak minősül, ilyenek is vannak, hazánkban kb. 15 emberke. Őket az erős immunrendszer és az alacsony vírusszám jellemzi. Mennyi clustert lehetne csinálni, ha így kategorizálnánk a pozitívokat!!

Névtelen írta...

ha azt nézem 2.5 fél év alatt azért gyorsan felszökött a vírusszám viszont az immunrendszer ilyenkor még igazándiból messze kielégítően működik, az immunrendszer ritka esetben omlik össze 5 éven belül és sokszor nem is a magas vírusszámmal szoros összefüggésben

Névtelen írta...

igaz, ahány ember, annyiféle immunrendszer...
szerintem ezért sem igazán az értékeket nézik, hanem egy adott egyén számainak a változásait követik...

Névtelen írta...

pontosan: a számok változásainak dinamikája talán még fontosabb, mint maguk a számok abszolútértékben nézve