2007. április 25., szerda

Megérkeztem


Sziasztok!

Mindenkit üdvözlök Cappelle a/d IJssel-böl (nem Capella). Ez egy városka Rotterdam peremén. Nemtom mikor fog ez felkerülni, mivel direkt korábban indultam hogy legyen időm írni egy kicsit. De negyed óra múlva már egy megbszélésen kell résztvennem. Elkezdem és majd észre veszem mikor kerül fel. Tegnap nem mondhatnám hogy unatkoztam. Reggel fejeztem be a pakolást, közértbe is kellett még mennem. Benn az irodában (11-re értem be) meg egy sürgős munkna várt. A végén fél kettőkor indultam a reptérre. Az eredeti terv az volt hogy dél környékén megyek.

Ferihegyen minden zökkenésmentesen ment. Telefonon még egy-két emberrel beszéltem a váróban. Aztán meg rábukkantam egy régi ismerősre. Vagyis, szüleim ismerék őt, én csak egyszer, kétszer láttam. Ő egy tüdőorvos, aki magyar származású, de egész életében Hollandiában doglozott. A holland kórházban nyugdíjba "kényszerítették" 62 éves korában. Most részidőben Magyarországon dolgozik egy tüdőgondozóban. Jól eldumáltunk a váróban és repülőn is. A majdnem 2 óra csakúgy repült. Május elsején megy Chilibe egy hétre, szegényke... ;-) Egyik barátuknak az esküvőjére. Nagyon sok dolog szóba került. Az Amsterdam-i reptéren elém jött az ex-párom (akivel szakítottam egy pár hete. Ez most a hétvégén tisztázódott le) és elmentünk dumálni egy kicsit. Este felé mentem a hugomhoz, Hágába, de útközben bementem az egyik városba, ahova egyetemre jártam. Egyébként több mint 20 évet ott a kozelben éltem. Láttam a régi gimnáziumomat, meg a helyeket ahol régen járkáltam. Ahol az osztálytársaimmal jártam bulizni, néha, stb. Az emlékek csakúgy özönlöttek, mint egy csunami.


Ma reggel 6:20-kor keltem és 6:40-kor indultam el az irodába. Amszterdam felé akkor már 10 km-es dugó volt, úgyhogy holnap még korábban kell indulni, vagy másik útvonalon Amszterdamba menni. Ide Capelle-be elég gyorsan voltam. Már 7:10-kor az ajtó előtt voltam, de nem tudtam bemenni, mivel valami probléma volt a beléptető kártyával. Remélem holnapra az rendeződik, amikor Amsterdamba kell mennem. Alig volt szabad percem ma. Sok itteni kollega hallotta hogy itt voltam és ide jöttek dumálni, ismerkedni. Több meghívásom is volt elmenni ebédelni. De mind ebben a zűrben, ott a háttérben, ott volt a Schatzi. Mint ha érezném itt körülöttem. Nagyon furcsa, de egyben valahogy nyugtató érzés hogy még itt is érzem őt, még ha nem is gondolok rá (bocsi). Ezt már egy pár napja érzem, egyébként. Már múlt vasárnap óta mintha érezném a jelenlétét. Van hogy álmomba is ott van. Most 18:44 van, még gyorsan egy-két dolgot megnézek interneten (Schatzi és Shiva blogját) és megyek a hugomhoz. Marha éhes vagyok!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia,

Írtam, hogy megyek Amszterdamba nos a hétvégén megjártam. Elbűvőlt a város, megnéztem a grachtokat is, ahogy mondtad: Kaiser, Singel, Prizen azt hiszem ezek a nevek voltak, lenyűgőző. A Heineken Bierbrouwerij Maatschappij közelében laktam, voltam a köztelező Rijskmuseumban (Jan Van Der Heyden képei frenetikusak)ill. megnéztem VG-t és persze a kihagyhatatlan Heineken gyárat is. Elmentem Hágába is - csak egy óra vonattal a Den Haag Centraal. Felejthetetlen élmény volt, most bevallom őszíntén irigyellek.

k

Névtelen írta...

ki az a Schatzi? Tudom, hogy magyarul Kicset jelent, de most ez egy szintén pozitív emberke, egyáltalán lány vagy fiú? És Independence-nek plátói vagy valós szerelme? Találkoztak már?Miért játszik olyan nagy szerepet az életében? Lehet a blogokat nem olvasom figyelmesen...

Independence írta...

Szia K,

Örülök hogy tetszett Amsterdam és Hága. Van azért külömbség aközött amikor az ember szabin van, vagy mukna miatt van kinnt. Abszolút nem mondom hogy most nem érzem jól magam itt, csak valahogyan most inkább Magyarországfelé húzódom.